Без дебати приеха важни решения за визията на Велинград

 Без дебати приеха важни решения за визията на Велинград

Общинските съветници във Велинград разрешиха изграждането на 20 павилиона в центъра на града. Те ще се намират в парка под читалище “Отец Паисий” и ще заместят настоящите маси и сергии по пешеходната зона.  Прието бе и предварителното обявяване на общия устройствен план на Велинград и Драгиново. Без никакви дебати бяга приети отчетите на общинските дружества. Одобрение получи и искането за SMS паркиране.

Близо 40 точки разгледаха в рамките на редовното си за месец април заседание общинските съветници на Велинград. Единодушно бе приета и схемата за разполагане на 20 павилиона в централния парк, под читалище “Отец Паисий”. Според решението, 18 от тях ще бъдат с площ от 9 кв.м, а два с по 36 кв.м. Предложението на кмета Костадин Коев е те да бъдат отдадени под наем за срок от 5 години и с начална месечна тръжна цена съответно 180 и 500 лева. За закупуването, доставката и монтажа на тези търговски обекти, които ще са с еднаква визия, общината ще плати сумата от 112 320 лева. По предложение на групата съветници от БСП със срок, но от 10 години бе удължен и договора за наем на заведението “Тухлата”, също намиращо се в централния парк.

Общинските съветници разрешиха и стартиране на 3 процедури по отчуждаване на реституирани паркове и зелени площи на частни собственици. И още едно знаково решение, касаещо зелените площи във Велинград бе гласувано без никакви въпроси от местните политици. То касае заведение в парка на “Женска баня”. Новите наематели на обекта получиха разрешение за изграждането на нови кътове за консумация като външна остъклена тераса от 60 кв.м, площ за външно сядане от 104 кв.м, външен бар, както и на детски кът към ресторанта. В замяна те се задължават да облагородят парковото пространство с направата на нова настилка, оформяне на ели, ремонт на стълбите от ул. “Евлоги Георгиев” към Плажа с изграждане на рампа за улеснен достъп.

Изненадващо, под допълнителна точка в дневния ред на заседанието бе входирано и искането за въвеждане на SMS паркиране на територията на Велинград. От „Синя зона” мотивират искането си с идеята за подобряване качеството на предлаганата услуга. От кога обаче това заплащане ще бъде реалност, не коментира никой. Не стана ясно и каква сума от заплатената ще бъде за сметка на общината и каква за оператора на услугата.

telemedia.bg

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *