Бизнесмен от Велинград злепостави пловдивски полицай

 Бизнесмен от Велинград злепостави пловдивски полицай

Дело за обида на полицай започна в Районния съд на Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Иван Петров е служител на Трето районно Управление. З. Бозов пък е глобен от него шофьор, който трябва да отговаря за набеждаване.

Бозов е на 29 години, роден във Велинград. Неосъждан, но с глоба за причиняване на телесна повреда по непредпазливост, собственик е на фирма, стана ясно съда днес.

На 16 декември миналата година Бозов шофирал своето „Ауди“ А8, отивайки към булевард „Васил Априлов“. Говорил по телефона.

„Видели са ме и ме спряха. Отбих. Затворих телефона. Полицаят дойде, поиска документите и той като майтап и закачливо каза: „Ти за едни 50 лева ще си счупиш ръката“. Останах с впечатлението, че той си иска тези пари. Аз имам доста нарушения и актове по Закона за движение на пътищата“, призна Бозов.
„Никога обаче не са ми искали пари“.
След като му написали акта, в графата за възражения Бозов написал, че полицаят му е искал 50 лева, за да не му пише акт за говорене по телефона.
Според Бозов негов приятел се возил на задната седалка, видял и чул всичко. Мъжът се казва Аладин, двамата се познават от 15 години, доскоро бил в Англия, сега обаче нищо не работел и често прекарвал времето си с Бозов.
„С него коментирахме как се изкарват тези 50 лева и че полицаите са бетер бизнесмените – не плащат данъци, не плащат осигуровки, а си прибират чисти тези пари. Аз самият съм бизнесмен – занимава се с дървен материал и отдаване на имоти под наем“, разказа още глобеният.
Следващото заседание ще е на 14 март. Тогава в полза на Бозов ще свидетелства приятелят от задната седалка. Полицай Петров пък ще разчита на показанията на колегата си , който е съставил и акта за нарушението, както и на приятел, станал свидетел на случката. Полицай Петров предяви и граждански иск за неимуществени вреди в размер на 5000 лева срещу бизнесмена с аудито.
Източник: plovdiv24.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *