Борисов доволен: Спестил пари, дал ги за пътища

 Борисов доволен: Спестил пари, дал ги за пътища
Спрял разхищението като разпоредил избори и референдум в едно.
„Както обещах миналата седмица, благодарение на спестените пари от възможността да се гласува на национални избори и референдум заедно, днес правителството осигури още 31,9 млн. лв. за ремонта на пътища в Северозападна България и в област Хасково, похвали се премиерът Бойко Борисов в официалната си страница във Facebook.
От тях 19 млн. лв. са за ремонта на 43 км от първокласния път I-1 Е-79 Видин – София.

Със средствата ще бъдат ремонтирани два участъка от пътя на територията на Северозападна България. 13 млн. лв. ще бъдат инвестирани в подобряване на състоянието на 35 км от път I-1 Видин – Димово, а 6 млн. лв. ще бъдат вложени в 8-километров участък при изхода на град Враца, посока Видин.

С друго постановление от 15 април, Министерският съвет предостави 8 млн. лв. за ремонта на 22 км от първокласния път I-1 Димово – Бела – Скомля – Медовница. Общо ще бъдат инвестирани 27 млн. лв. за подобряване на състоянието на 65 км от пътя Видин – София.

Правителството днес осигури и 12,9 млн. лв. за ремонта на 40,6 км в област Хасково.

„От началото на годината досега успяхме да разпределим допълнително близо 106 млн. лв. за превантивен ремонт на републиканските пътища в Северна и Северозападна България, и в област Хасково. Със средствата ще бъде подобрено състоянието на близо 282 км републикански пътища в областите Видин, Враца, Монтана, Разград, Русе, Силистра, Добрич, Търговище, Шумен, Плевен, Велико Търново, Ловеч и Хасково“, хвали се още Борисов.

dnes.bg

1 Comment

  • Спестяваме от пътища, за да ги дадем за болници. Спестяваме от болници, за да ги дадем за пътища. Простотия.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *