БСП и ГЕРБ в коалиция във Велинград

 БСП и ГЕРБ в коалиция във Велинград

За по-малко от час и без никакви дебати общинските съветници във Велинград избраха председатели на постоянните комисии към местния парламент. Станаха ясни и заместниците на председателя Елисавета Сариева, както и мнозинството в местния парламент. Старейшините определиха и заплатите на кмета на общината, кметовете на кметства и кметските наместници.

В първото извънредно заседание на новия Общински съвет във Велинград стана ясно и новото мнозинство. До председателя Елисавета Сариева от ГЕРБ застана нейният съпартиец Любомир Перчинков, Екатерина Каферинова от Земеделски народен съюз и изненадващо Венко Бозев от БСП.

Така в управляващото мнозинство в курорта влязоха опозиционните партии на национално ниво – ГЕРБ и БСП. Кандидатурите на заместник-председателите на местния парламент, както и всички точки в дневния ред на заседанието, бяха гласувани без никакви дебати.

Само с по едно предложение бяха избрани и председателите на постоянните комисии. Начело на тази по ТСУ застана Сашка Целева, по общинска собственост – Радослав Димов, по икономика Пламен Хаджиев.

В този мандат на местното самоуправление комисията по образование ще се оглавява от Емил Моллов, по туризъм – от Георги Янчев, а по транспорт от д-р Костадин Паунов. Така ГЕРБ получиха председателски места в 3 от постоянните комисии, а БСП, ДПС, “Глас народен” и независимият Радослав Димов в по една.

С пълно мнозинство бяха одобрени и месечните трудови възнаграждения на кметовете в общината. Костадин Коев ще получава заплата от 3 100 лева, а кметът на най-голямото село в общината – Драгиново – 1286 лева. По 1 028 лева ще вземат кметовете на Грашево, Кръстава, Пашови и Света Петка.

862 лева ще бъде възнаграждението на кметовете на Абланица, Биркова и Рохлева. Кметовете и кметските наместници в по-малките населени места ще получават месечно по 798 лв., според решението на общинските съветници.

В рамките на заседанието бяха избрани и представителите в дружествата с общинско участие. В този мандат представител на община Велинград в общото събрание на МБАЛ – Пазарджик ще бъде Цветанка Попова, в “Паркинги и гаражи” – Богдана Пашева.

В дружеството, което някога притежаваше собствеността на така наречения Културен дом в центъра на курорта, представител на общината ще бъде Евгени Янкулов, в общотото събрание на “Спорт Бееви” – Идрис Пашалиев, в “Булгард” – Боян Бозьов, а в “Атлетик” – Ирина Филипова.

telemedia.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *