Васка Милушева, хотелиер: На цени от 150 до 3 700 лева са празничните пакети в хотелите във Велинград

 Васка Милушева, хотелиер: На цени от 150 до 3 700 лева са празничните пакети в хотелите във Велинград

Велинград е сред най-предпочитаните от туристите курорти не само през лятото, но и по време на зимните празници. За най-търсените пакети, цените и празничните предложения на хотелиерите за Коледа и Нова година Радио „Фокус” – Пазарджик разговаря с Васка Милушева, хотелиер от Велинград.

Фокус: Госпожо Милушева, ангажирани ли са хотелите и базите във Велинград за Коледа и Нова година?
Васка Милушева: Местата в хотелите и базите във Велинград са изцяло ангажирани за Нова година. Така беше и по Коледа и градът е пълен с туристи по време на празниците. Въпреки че Коледа е семеен празник, през последните години се наложи тенденцията той да се празнува извън дома от цели семейства, в което няма нищо лошо. Въпреки голямата посещаемост на курорта за Коледа и Нова година, няма хора, които сливат празниците и ще изкарат повече от една седмица във Велинград.
Фокус: Има ли увеличение на цените на предлаганите пакети в сравнение с миналата година?
Васка Милушева: Цените на нощувките и пакетите в сравнение с миналата година са задържани на същото ниво и няма увеличение. Явно това е ценовият клас, в който се продава Велинград. Петзвездните хотели се продават на цени от 200 -250 лева на вечер, четири и тризвездните са съответно на 150 лева, 120 лева и100 лева. В тези цени влизат нощувка закуска, вечеря, коледен обяд, ползване на безплатни басейн и спа процедури.
Фокус: Има ли специални предложения от страна на хотелиерите за новогодишната нощ, освен празничната вечеря и кои са най-скъпите оферти?
Васка Милушева: Всеки хотел си има програма, канят се гост изпълнители за новогодишната нощ. Пакетите са от три-четири нощувки и всички са се погрижили гостите да се чувстват добре. Най-скъпите предложения достигат до суми от около 3 700 лева. Това е цена за ВИП апартамент, който е за четири нощувки, вечери, новогодишна празнична вечеря и всичко останало като услуги, което предлага хотелът. Няма нещо нетрадиционно, което досега е предлагано, защото хотелиерите залагат на това, което знаят, че се предпочита от туристите.
Фокус: Експертите в бранша заявиха, че се очаква през следващата година засилване на присъствието на руски туристи в българските курорти. Вие имате ли подобни наблюдения?
Васка Милушева: Засега не се усеща увеличение на руските туристи. Не мога да кажа какво ще се случи следващата година, но предполагам, че ще има положително развитие. Защото Велинград се познава на руския пазар, има доста реклама. Много руснаци закупиха жилища в града, но всичко зависи от финансовото им състояние и политиките, които България ще предприеме към Русия.
Фокус: Очаквате ли руски гости във Велинград по празниците и предлагат ли хотелиерите нещо специално, свързано с техните традиции?
Васка Милушева: Да, традиционно руснаци идват във Велинград, но след Нова година, когато е тяхната Коледа. Те по някакъв начин отпразнуват своята Коледа, която съвпада с нашите Йордановден и Ивановден, затова хотелиерите не организират нищо специално за празнуването на руските гости.

 

Агенция ФОКУС

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *