Велинградчанката Лидия Нанова със злато от държавно първенство в Боровец

 Велинградчанката Лидия Нанова със злато от държавно първенство в Боровец

Името на Лидия Нанова е сред новите спортни надежди на Велинград. Преди около година момичето започва да се занимава със ски и днес е вече носителка на златно отличие в Държавно първенство.

Лидия Нанова е една от младите големи надежди на ски клуб „Атлас“. Само за два зимни сезона, 15-годишната скиорка успя да постигне отлична подготовка и да спечели златно отличие в държавното първенство по ски бягане на Боровец. Велинградска спортна надежда се запалва по ските само преди година покрай нейна приятелка, споделя самата тя.

Само след година тренировки и то не при най-добрите условия за зимния спорт, Лидия се окичи със златото в конкуренция на състезатели от най-добрите ски клубове в страната.

На Боровец, родената през 2001 г. сътезателка на „Атлас“ бе най-бърза на дистанция 5 км класически стил. Велинградчанката взе пълен комплект медали. Лидия Нанова завърши на второ място в преследването на 5 км свободен стил и на трето в интервалния старт на същата дистанция.

Треньорът на Лидия, Тодор Гълев е убеден, че с постоянство и много работа, тя ще покори още много спортни върхове и ще запише името си сред най-добрите скиори в страната.

 

telekabeltv.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *