Велинград е сред първите Общини официално посетени от Посланика на Република Македония, след подписването на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество

 Велинград е сред първите Общини официално посетени от Посланика на Република Македония, след подписването на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество

В кабинета на кмета на Община Велинград д-р Костадин Коев се състоя среща с Посланика на Република Македония Мариян Гьорчев, придружен от своята съпруга.
Те бяха посрещнати традиционно с хляб, сол и мед поднесени от деца в народни носии.

На срещата присъстваха депутатите от 44-то народно събрание Сергей Кичиков и Славчо Велков, председателят на Общински съвет инж. Бельо Мандраджиев, Исмаил Моллов зам.-кмет на Община Велинград, Златко Златанов председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите- Велинград и Западни Родопи.

Над 500 000 македонски туристи посещават България всяка година, като голяма част от тях госуват на Велинград.
Във тази връзка се обсъдиха възможностите посещенията на СПА столицата да се увеличат, като председателият на СХР- Велинград и Западни Родопи Златко Златанов покани посланика , придружен от македонски туроператорски фирми и журналисти, да посетят града и гостуват в удобно за тях време.

Кметът Коев запозна посланика и съпругата му с природните дадености на Велинград, многобройните минерални извори, благоприятните климатични условия и балнеологията. Изказа и радостта си от това, че все повече македонски туристи избират Велинград за почивка и релакс.
Гостите представиха идеята си за бъдещо сътрудничество и побратимяване с техен курортен град, който ще се уточни допълнително.
Подписването на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между България и Македония, ще допринесе за по- успешен туристически, културен и икономически обмен на двете страни.

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *