Велинград отбеляза седмицата на гората

 Велинград отбеляза седмицата на гората

Пред плочата на лесовъда Васил Попов, ПГГС „Христо Ботев” Велинград  организира мероприятие, с което се включи  в отбелязването  на Седмицата на гората, която е част от национална програма на МЗХ и ИАГ.

В  тържествената програма участие взеха  възпитаници от ПГГС” Христо Ботев” и „Хор на малките” при ЦПЛРК-ОДК Велинград с ръководител Катерина Мирчева.

Сред официалните гости уважили събитието бяха проф. д-р Иван Палигоров зам.-министър на Земеделието и храните, проф.д-р Иван Илиев ректор на Лесотехническия университет, инж. Валентин Карамфилов зам.изпълнителен директор на ИАГ, инж. Анна Петракиева председател на Съюза на лесовъдите в България, директори на държавни предприятия,  директори на Регионални дирекции по горите, директори на горски и ловни стопанства в област Пазарджик, директори на средни училища, ветерани и действащи лесовъди от колегията Велинград и Ракитово, Любомир Перчинков зам.-председател на ОбС Велинград, общински съветници, Мариана Зинкова директор на дирекция „ХСД” към Община Велинград, Илияна Гешева ст. експерт „ХСД”.

Венци и цветя бяха поднесени от официалните лица, граждани и гости.

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *