Велинград се включва в Световния ден на ходенето на 15 октомври

 Велинград се включва в Световния ден на ходенето на 15 октомври

Община Велинград се включва в Световния ден на ходенето, организиран от Българската асоциация „Спорт за всички“ (БАСВ). Спортното събитие е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население БУЛФАР’2016 и се провежда със съдействието на Министерството на младежта и спорта.
Проявата е международна, у нас се провежда за 24-ти пореден път. Денят на ходенето стартира през 1991 г., иницииран от Световната асоциация „Спорт за всички“ TAFISA. Идеята е да се привлекат повече желаещи към системни занимания с ходене за здраве.
Ходенето е предпоставка за поддържане на добра кондиция, работоспособност, дълголетие и е профилактично средство при сърдечно-съдови заболявания, обясняват от БАСВ. Този ден има за цел да популяризира здравословния начин на живот чрез системно практикуване на ходенето като най-естествената форма на движение, то може да се практикува навсякъде и по всяко време, не изисква финансови средства. Във Велинград Световният ден на ходенето ще се проведе на 15 октомври /събота/ от 10 ч. Маршрутът е с начало Паметник на съпротивата до „Вазова поляна”. Денят на ходенето е възможност за всеки да прекара един приятен и забавен ден. Това ни дава шанс да започнем нов начин на живот и да поставим началото на системни занимания със спорт и физическа активност, за да бъдем здрави, в чудесна форма и винаги в добро настроение. С този призив Община Велинград кани всички, които имат възможност, да се включат в инициативата.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *