Велинград ще бъде домакин на Конгреса на BUBSPA през 2020-та година

 Велинград ще бъде домакин на Конгреса на BUBSPA през 2020-та година

Министърът на туризма Николина Ангелкова откри Шестия конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, който се проведе в София. Присъстващите на събитието бяха приветствани и от президента на ESPA Тиери Дюбоа, председателя на БСБСПА Сийка Кацарова, главния управител на ГБИТК д-р Митко Василев и др.

Сред лекторите имаше представители от Франция, Италия, Исландия, Хърватия и България. На форума стана ясно, че от 20-ти септемри нашата страна е включена в списъка от 15 държави, в които гражданите на Германия могат да се лекуват и да се възползват от сертифицираните балнео и спа центрове, за което ще заплащат немските здравноосигурителни каси/109 на брой/.
Част от програмата на Конгреса бе и провеждането на Общо събрание на БСБСПА, от което стана ясно, че следващия домакин на това престижно събитие през 2020 година ще бъде Велинград.

Този факт доказва, че усилията, които общинското ръководство полага през последните години, съвместно с хотелиерския бранш за популяризирането на дестинация Велинград и утвърждаването на балнео и спа туризма, са в правилната посока.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *