Велинград ще стане най- голямата в България работилница за писане на великденски яйца

 Велинград ще стане най- голямата в България работилница за писане на великденски яйца

На 5 април /Велики четвъртък/ от 11:00ч. Велинград ще стане най- голямата в България работилница за писане на великденски яйца.  За трета поредна година на централния площад „Николай Гяуров“ ще се проведе „Голямото писане на великденски яйца от Чепинския край“. Ще бъде изписано и третото „Голямо яйце” изработено от учениците на ПГД ,,Иван Вазов” като подарък за празника.

Месните майсторки ще показват, а всеки желаещ ще има възможността да се учи и да изпише своето яйце с восък по стара техника с типичните за Чепинския край орнаменти. Водещи на събитието ще бъдат Иван Звездев- кулинар, шоумен, водещ на телевизионно кулинарно предаване „В кухнята на Звездев” и Ана-Мария-фолклорна изпълнителка. Във Великденската празнична програма  участие ще вземат гласовитата Мариам Маврова, възпитаниците на ЦПЛР-ОДК, ПАНПТ „Здравче-Венче”, ДЮВИШ „Звънче”, Ансамбъл „Драгиново”, ВГ „Караоке” и  ПАНПТ,,Чепино”.

Заповядайте да се запознаете с нашата вековна традиция и да се забавляваме всички заедно! Очакваме Ви заредени с творчески идеи, желание и много усмивки.

На 7 април от 11:00ч. на зелените площи при хотел „Arte Spa & Park Hotel” ще се проведе най-голямото боядисване на великденски яйца в света, с което ще се опитаме да поставим рекорд на Гинес. Нека всички се включим и поставим този рекорд за града ни. За доброто настроение на присъстващите ще се погрижат Pavell & Venci Venc.

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *