Веселин Маринов открива Празниците на Велинград, Графа прави концерт на 8 юли

 Веселин Маринов открива Празниците на Велинград, Графа прави концерт на 8 юли

Велинградските Празници на културата стават на 45 години. По традиция те ще започнат в първата събота на юли с празника на Велинград. На 1 юли велинградчани и гостите на курорта ще празнуват с духови оркестри, местни самодейци и гостуващи изпълнители. Тази година в тържествения концерт за празника на града ще участват Веселин Маринов и трио “Сопрано” – добре позната комбинация от предизборните концерти на ГЕРБ.

Предварително обявеното 3D мапинг шоу няма да се състои, тъй като исканата цена е твърде висока за бюджета на Празниците на културата. За сметка на това вече е потвърдено, че на 8 юли на велинградска сцена ще гостува Владимир Ампов-Графа.

 

Програмата за Празниците на културата все още е само проект – това стана ясно на работната среща на организационния комитет, която се състоя на 7 юни с участието на Мариана Зинкова – директор “Хуманитарни и социални дейности” и Илияна Гешева – главен експерт в същата дирекция в ОА. Участниците в срещата обсъдиха много детайли от програмата и ще се съберат отново на 14 юли. Очаква се след тази дата да има пълна яснота за всички събития, които ще бъдат включени в афиша на Празниците на културата. Тази година те ще бъдат от 1 до 9 юли включително, а от 13 юли ще започне фестивалът “Дъга над Клептуза”. От общината обещават наситена програма през цялото лято, но засега тя все още не е обявена.

*Източник – Темпо

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *