Вокална група “Велина” гостува в гр. София

 Вокална група “Велина” гостува в гр. София

Вокална група “Велина” гостува в гр. София

      Нашият град е малък, но няма да сбъркаме, ако кажем, че е богат на културни прояви. Трите читалища в трите квартала развиват богата дейност, която задоволява естетическите и културни потребности на населението.

Вокална група „Велина” при читалище „Отец Паисий – 1893” съществува вече шестнадесет години и намира своето място в културния афиш на града ни. На 5-ти октомври групата изнесе концерт в София по покана на НЧ „Райко Алексиев – 1947”. Поводът беше отбелязването на Световния ден на музиката и Празника на пенсионера. Имахме честта да пеем в Културния дом в кв. Красно село, една импозантна и внушителна с вида си сграда, в която музицират състави от световна величина.

Бяхме посрещнати топло и радушно. Песните ни развълнуваха публиката, защото репертоарът ни, със своето жанрово разнообразие, достигна до всеки един слушател. И като благодарност и признание за нашето участие, получихме покана за следващо гостуване през пролетта.

Участниците в групата за пореден път с чест показаха своите умения и качества, доказвайки своята отдаденост към музиката при всяка среща с публиката. Вокална група „Велина” има своите слушатели, на които носи радост, вълнение и удоволствие. Работим с желание за нови участия и успехи!

Ели Саздова

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *