Временният приют за кучета е факт

 Временният  приют за кучета е факт

приют за кучета велинград

Както беше обещано от кмета на Община Велинград д-р Коев, временният приют е вече факт. Намира се в местността „Казаковъзел”, където ще бъдат приютявани и обгрижвани от ветеринарен лекар. Общината е осигурила и лицензирано превозно средство за транспортиране на заловените кучета. Животните ще бъдат маркирани с ушни маркировки, обезпаразитявани, ваксинирани и кастрирани. Общината е назначила и лицензирано лице г-н Денизов, който ще се грижи за залавянето и последващото обгрижване на кучетата.

По разпореждане на кмета приоритетните райони, от които ще започне събирането на безстопанствени кучета са: централна градска част, района на автогарата, общински пазар, район при женска баня, учебни заведения и болници. След като се приютят скитащите кучетата от тези райони ще започне събирането им и от другите квартали и населени кметства.

 

2 Comments

  • Очакваме отговор! Ще ви информираме щом го получим!

  • А къде се намира тази местност Казаков възел, какъв е достъпа на граждани до този приют и ще може ли да се упражнява граждански контрол на това, което се случва там?

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *