Във Велинград се асфалтира върху сняг

 Във Велинград се асфалтира върху сняг

Полагането на асфалт върху снежна покривка предизвика недоволство сред жителите на Велинград. Според хората в курорта по този начин се усвояват европейски средства, без необходимия контрол.
От общината във Велинград категорично отхвърлиха обвинението. Асфалтирането на улица “Георги Кирков” е част от изпълнението на мащабния проект свързан с обновяване на централната част на града, кооперативния пазар и 3 знакови улици в квартал “Каменица” с обща стойност малко над 4 800 000 лева. Изпълнител на дейностите по изграждане на тротоари, бордюри и полагането на асфалт е фирма “ИСА 2000”. Дружеството е изпълнител на множество проекти, сред които ремонти на автомагистрала “Тракия”, пътя Пловдив – Асеновград и дефилето за Велинград. От дружеството заявиха, че всички изисквания за полагането на асфалт са спазени и не се притесняват от проверки.
Управителят на фирмата Юлиан Инджов допълни, че асфалтирането е започнало, след приключване на дейностите по подмяната на водопровода в участъка. Работа, възложена на друга фирма. През утрешния ден ще бъде положен и първия асфалтов слой и по третата улица включена в проекта.

telemedia.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *