Възпитаници на ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград наблюдаваха на живо Националното състезание „Най-добър секач“

 Възпитаници на ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград наблюдаваха на живо Националното състезание „Най-добър секач“

Атрактивното събитие се проведе на 13-14 юни 2017 г. на територията на ДГС „Селище“. Учениците от XI клас бяха водени от своите преподаватели инж. Цветан Чечев и инж. Филип Устабашиев.

Любопитната надпревара събра участници от шестте Държавни предприятия в страната, двете Учебно-опитни горски стопанства към Лесотехнически университет в София, както и домакините от ДГС „Селище“.

Всеки отбор бе съставен от по двама дървосекачи, които се състезаваха индивидуално и отборно в пет основни дисциплини. Специална комисия с главен съдия доц. д-р Димитър Георгиев пък оценяваше участниците в състезанието, организирано от фирма АНДРЕАС ШТИЛ ЕООД в партньорство с община Сърница, ЮЦДП – Смолян и ТП ДГС „Селище“.

В съдийския състав влезе и инж. Христо Белухов. Дългогодишният титулярен преподавател по дисциплината „Механизация на дърводобива“ в ПГГС „Христо Ботев“ – Велинград бе част от комисията в етапа „Монтаж на верига“.

Отборен победител в комплексното класиране на Националното състезание стана УОГС „Георги Ст. Аврамов“ – с. Юндола. Второто място зае тимът на ЮЗДП – Благоевград, а бронзовите отличия заслужи УОГС „Петрохан“ – с. Бързия.

„Най-добър секач на България за 2017 г.“ безапелационно стана Иван Каменов от УОГС „Петрохан“ – с. Бързия, който бе шампион в общо три от петте дисциплини от състезанието.

Участниците в надпреварата получиха много предметни и парични награди. Националното състезание бе уважено от много ръководни кадри в горски сектор и известни преподаватели от Лесотехнически университет.

Сред присъстващите се отличаваха инж. Ботьо Арабаджиев – директор на ЮЦДП – Смолян, проф. Иван Палигоров и доц. Георги Костов от ЛТУ, кметът на община Сърница Неби Бозов, инж. Велизар Чолаков – директор на ДГС „Селище“, инж. Йордан Палигоров от ИАГ и редица директори на горски стопанства от региона и страната.

Водещ на състезанието бе популярния народен изпълнител Николай Славеев, който е родом от Сърница. Домакините от ДГС „Селище“ се справиха професионално с организацията на националната проява.

pggs.info

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *