Вътрешна борба за власт раздира ДПС

 Вътрешна борба за власт раздира ДПС
Това което се случва в ДПС е вътрешна бора за власт, а декларацията за сваления руски самолет е само повод, настоя бившият военен министър Бойко Ноев.
„Сега ще разберем дали ДПС е демократична партия“, допълни той.
По думите му България трябва да „изтрезнее“ – да е наясно къде са нашите интереси, къде са службите ни.

Според него България трябва да спре пълзящата ислямизация и „трябва много добре да си направим сметките къде са нашите интереси, къде са нашите служби, армии, полиция и т.н.“, категоричен бе Ноев пред bTV.
Според него това, което се случва не е конфликт между Русия и Турция на територията на България.
„Прекалено опростенческо е това виждане, проповядвано и от някои български политици, че това е битка между евроатлантизма и путинизма. Това не е така. Това, което виждаме отново е един вътрешнопартиен конфликт, борба за власт в партията, опит на Турция да изземе партията на Доган, станало по начин, който показва много недъзи на българското общество и политика”, посочи той и допълни, че за него не е важно дали ще има ДПС 2, а как всички ние ще укрепим държавността“, категоричен бе той.
Относно факта, че Лютви Местан потърси помощ в турското посолство, Ноев коментира, че много посолства в София се опитват да се бъркат във вътрешната политика на България и от нас зависи да не го допускаме.
„Трябва да имаме повече достойнство, не стига само откриването на магистрали, трябва някой да остане да пътува по тях“, каза още бившият военен министър.

dnes.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *