Двама почерпени с алкохол водачи са задържали пътните полицаи

 Двама почерпени с алкохол водачи са задържали пътните полицаи

Автопатрул на РУ-Велинград извършвал проверки на улица в курорта. Униформените засекли и спрели мотоциклетиста М.К.- 21г. от село Драгиново. В хода на проверката се установило, че младият мъж шофира с мотоциклет „ИЖ” без да притежава шофьорска книжка, а дрегерът отчел 2.22 промила. В района на АМ „Тракия” автопатрул на група „Престъпления по пътищата” извършил проверка на лек автомобил „Опел” Зад волана на немското возило била 26-годишната В.Д. от Пловдив. След алкотеста станало ясно, че дамата е зад волана с 1.83 промила концентрация на алкохол. И двамата водачи са задържани в арестите на полицейските управления във Велинград и Пазарджик. Срещу тях са образувани полицейски производства.

Пешеходка е пострадала при пътен инцидент в Пазарджик. Катастрофата станала снощи около 19.00м. на улица в областния град. 34-годишният Д.Д. от село Братаница блъснал с лек автомобил „Опел” пресичащата пътното платно М.Б.- 64г. от Пазарджик. В следствие на удара се наложило екип на „Спешна помощ” да транспортира пострадалата до МБАЛ-Пазарджик. Тя е настанена там с фрактури на крака и ръката. Екип на „Пътна полиция” тествал водачът с дрегер, като пробата му е отрицателна. На местопроизшествието е извършен оглед, образувано е дознание.

Два са по-сериозните пожари , на които са се отзовали огнеборците през изминалото денонощие. Малко след полунощ в сряда възникнал пожар в стопански двор, собственост на земеделската кооперация в панагюрското село Елшица. Стихията успяла да изпепели около 1800 бали със сено. Причините довели до възникване на инцидента се изясняват, на мястото е извършен оглед от дежурна група при РУ-Панагюрище. Вчера преди обед в РСПБЗН-Пещера бил получен сигнал за пожар в закусвалня, намираща се в родопския град. Екип огнеборци с един противопожарен автомобил се отзовали на мястото и бързо потушили огъня. Станало ясно, че самозапалил се фритюрник е в основата на инцидента. За радост не са нанесени сериозни щети, не са пострадали и хора.

 

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *