Ден на професията в ПГГС „Христо Ботев“-Велинград!

 Ден на професията в ПГГС „Христо Ботев“-Велинград!

На 24.03.2017г. във връзка с наближаващият професионален празник на лесовъдите се проведе традиционният за училището ни празник на професията. Включиха се всички ученици от гимназията, като най-малките / 9А, 9Б и 9В класове/ участваха с направата на 15 минутна презентация под наслов „Защо избрах професията -„Лесовъд“?!“. По-големите ученици – от 10, 11 и 12 класове участваха в състезание по горски многобой, което включваше пробег на трасе от 2 км по пресечен терен и пунктове по трасето, на които състезателите за време трябва да извършат разпознаване на дървесни и храстови видове, семена от дървесни растения, дървесни проби, следи и дири от дивеч. В друг пункт те демонстрираха уменията си да работят с бензиномоторни верижни триони.
Получи се атрактивно, емоционално и много оспорвано състезание!
Този 24.03.2017 г. бе ден пълен с много емоций, професионални знания, хъс за победа и удовлетвореност! Удовлетвореност от страна на участващите ученици и преподавателите-лесовъди, които са ги подготвяли и подготвят по различните лесовъдски дисциплини.

Част от наградата за бъдещите състезатели по Горски многобой!
Ден, изпълнен с много динамика, знания и положителни емоции! Благодаря на Муса Ходжа и Петър Банчев, които в почивния си ден бяха с нас и показаха на бъдещите лесовъди, че тази професия е за цял живот и че освен стабилни знания е нужно и сърце!

pggs.info

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *