Доктор от Велинград „преглеждал“ починала вече пациентка

 Доктор от Велинград „преглеждал“ починала вече пациентка

Медикът се оправдава, че бил допуснал „техническа грешка“

Личен лекар от Велинград е отчитал прегледи на пациентка след смъртта й. Това е причината Регионалната здравноосигурителна каса в Пазарджик да прекрати договора му, съобщава Дарик.

Медикът е част от групова практика с шестима свои колеги. На сдружението е наложена глоба със заповед на шефа на РЗОК-Пазарджик. Тя е обжалвана от дружеството, но е потвърдена от Административния съд.

Това че д-р Георги Антонов отчитал прегледи на починала пациентка, е установено при проверка на служители от касата. По думите на лекаря, това било „техническа грешка“. Но тъй като той много добре знаел за смъртта на пациентката, това обяснение е прието за неоснователно. Установено е също, че той и друг път е правил същото нарушение.

Шефът на РЗОК е прекратил частично договора на дружеството само в частта за д-р Георги Антонов. Наказанието за отчитане на неизвършена дейност е предвидено в Закона за здравното осигуряване. В 14-дневен срок решението може да се обжалва пред Върховния административен съд.

 

desant.net

2 Comments

  • Д – р Антонов е пълен палячо и кретен , това е най – малкото , което може да му се случи

  • Този така наречен “ доктор “ е супер алчен и безцеремонен , за него парите са най – важното нещо, казвам това от личния ми сблъсък с него – беше една неделя преди 6-7 години , наложи ми се да бъда прегледана от дежурен лекар в болницата . И този смешник беше на смяна , каза , че трябва да си платя , при което аз казах , че няма право да ми иска пари , защото не съм в частен кабинет , след което отказа да ме прегледа и си тръгнах. Питам ако състоянието ми беше животозастрашаващо , какво щеше да стане ? Този е за затвора !!!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *