Д-р Костадин Коев, кмет на Велинград: Работим в екип и отговорно за новата визия на село Драгиново

 Д-р Костадин Коев, кмет на Велинград: Работим в екип и отговорно за новата визия на село Драгиново

Днес, заедно със зам.-председателят на ПП ГЕРБ г-н Цветан Цветанов и г-н Димитър Гечев – депутат от ПП ГЕРБ, посетихме село Драгиново, където проверихме хода на строителните дейности на новата детска градина в селото.

Средствата за изграждането на допълнителната сграда са в размер на 1.6 млн. лв. и са отпуснати целево с постановление на Министерски съвет. Първата копка на обекта бе направена на 7 септември 2018 г., като се очаква той да бъде завършен на 1 септември тази година.

Капацитетът на детското заведение ще бъде 150 места и аз съм изключително удовлетворен, че изпълних обещанието си и проектът ще се реализира в рамките на една година. От Министерството на образованието и науката вече са отпуснати 160 000 лв. за новото оборудване на детското заведение.

Още в началото на своя мандат определих образованието и децата, като един от основните ми приоритети. Радвам се, че продължаваме да работим интензивно и последователно и по инфраструктурата в цялата община. Щастлив съм да споделя, че на 11 март ще направим и първата копка на пътя Велинград – Драгиново, който не е ремонтиран повече от 42 години.

Оценяваме подкрепата, която община Велинград получава от правителството и институциите и сме убедени, че това допринася изключително много за бъдещото устойчиво развитие на нашият регион.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *