д-р Цветелина Спиридонова: Спрете да си мислите, че не можем да се справим – защото това не е вярно

 д-р Цветелина Спиридонова: Спрете да си мислите, че не можем да се справим – защото това не е вярно

Изпълнителният директор на МБАЛ“Хигия“ сподели няколко стъпки във връзка с предпазването от коронавирус.

Ако искате да направите нещо смислено – ето няколко оперативни стъпки:

1. Свалете мартениците гривни – “обърсвате” всички възможни повърхности с тях и си носите бактерии и вируси на ръката (съжалявам, ако разбива нечии представи за здраве).

2. Спрете да ходите по заведения – без кръчма никой не е умрял.

3. Жените – махнете дългия маникюр.

4. Няма по- добро средство за хигиена на ръцете от САПУНА! Поставянето просто на дезинфектант върху неизмити ръце може дори да фиксира микроорганизмите ( нали знаете, че хирурзите първо се измиват три пъти със сапун и след това със стерилизиращ препарат)

5. Спрете да си мислите, че не можем да се справим – защото това не е вярно, лекарите ежедневно се сблъскват с много по-тежки инфекции и знаят какво правят!

Д-р Цветелина Спиридонова е завършила медицина през 2000 г. в Медицински университет-София с отличие. Има специалност и докторска степен по хирургия. Три години е специализирала хирургия в Париж. През 2008 г. завършва образователна и научна степен магистър по специалността “ Обществено здраве и здравен мениджмънт“ и от същата година е лекар-хирург в Клиниката по хирургия на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ – София. От 2009 година е асистент по хирургия към Медицински университет-София, а от 2015 г. – главен асистент. 11 години от трудовия и стаж са преминали в МБАЛ „Хигия“ АД-гр. – Пазарджик.

pz-info.com

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *