Заключителна пресконференция във връзка с проекта за обновяването на НПГГС „Хр. Ботев”

 Заключителна пресконференция във връзка с проекта за обновяването на НПГГС „Хр. Ботев”

В новоизградената многофункционална зала на НПГГС „Христо Ботев“ днес се проведе заключителна пресконференция във връзка с финализирането на проект: „Обновяване и доизграждане на материално-техническата база на Професионална гимназия по горско стопанство „Христо Ботев“ – Велинград”. Договорът по проекта беше подписан от кмета на община Велинград д-р Костадин Коев на 12 януари 2017 година, а срокът на изпълнение е 4 януари 2020 г. Дейностите приключиха преди този срок.


На пресконференцията присъстваха заместник-кметът на община Велинград г-жа Светла Томова, инж. Иван Делчев – управител на фирмата –изпълнител, инж. Стефан Шулев – директор на учебното заведение, преподаватели, ученици и представители на медиите.
Ръководителят на проекта г-жа Радка Русева представи всички реализирани дейности. Финансирането в размер на 1,3 млн лв е осигурено от Европейския фонд за регионално развитие / 1 105 000.00 лв/ и национално съфинансиране / 195 000.00 лв/.


Г-жа Томова подчерта, че със завършването на този проект значително се подобрява образователната инфраструктура не само на учебното заведение, но и в общината като цяло. Спортната зала предоставя прекрасни условия за провеждането на срещи по волейбол, баскетбол и хандбал, а модерно оборудваната многофункционална зала – за учебни и извънкласни мероприятия на училището. Фитнесът също е една допълнителна и много важна придобивка за учебното заведение, а санирането и новата парна инсталация създават идеалните условия за нормално протичане на учебния процес.

Инж. Шулев сподели, че за преподавателския екип и учениците на националната гимназия това е една сбъдната мечта, а осеммесечния срок на реализирането на проекта в началото е изглеждал нереален.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *