Заместник-кметът на Община Велинград откри ресурсен кабинет в ЦДГ „Детски рай

 Заместник-кметът на Община Велинград откри ресурсен кабинет в ЦДГ „Детски рай

Целодневна детска градина „Детски рай” във Велинград  покани заместник-кмета, г-н Кичиков, на откриването на ресурсен кабинет в детското заведение.

Общинското детско заведение работи, съвместно с Помощното училище „Драган Манчов”, по проект “Училищното настоятелство и местната власт – заедно за социализацията, обучението и възпитанието на децата със СОП”. Чрез изграждането на кабинета, ще се консолидират усилията на всички учебни заведения от община Велинград, за решаване на част от проблемите в обучението на децата със СОП.

Важно за ресурсния кабинет е, че персонал включва не само специалисти учители, но и помощник-възпитатели в детските градини, както и медицинския персонал за работа с деца със специални образователни потребности.

В лицето на Община Велинград, г-н Кичиков отправи своите благодарности към всички за постигнатия успех, пожела на всички, бъдещи успехи в осъществяването и на други инициативи, които ще подпомагат социализацията, обучението и възпитанието на децата със специални потребности. На малчуганите пожела с радост да ползват кабинета.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *