Започна изпълнението на проект за геотермално отопление на читалище „Васил Левски” във Велинград

 Започна изпълнението на проект за геотермално отопление на читалище „Васил Левски” във Велинград

В края на месец юли беше направена първата копка за геотермално отопление на Народно читалище „Васил Левски-1904” във Велинград, съобщи Илияна Капсъзова, секретар на читалището. „Геотермалното отопление е  стара мечта на ръководството и самодейците в читалището, защото сградата ни е буквално на метри от горещите минерални извори в Каменица.

През годините бяха положени усилия, включително с благотворителни концерти и инициативи, но до реализация се стигна едва сега. Изграждането на геотермалното отопление ще стане факт с финансиране по строителната програма на община Велинград за 2017 г, като са отпуснати средства в размер на 11 хиляди лева.

Новото отопление на читалището в квартал Каменица ще бъде осигурено чрез прокопаване и полагане на подземен водопровод за пренос на минерална вода от Сондаж №3 „Мизинка”, каза също секретарят на читалището. „В същата връзка сме организирали и дарителска акция за събиране на средства за геотермално отопление на читалището под наслов „100 добри сърца даряват по 50, 100 и повече лева”.

От читалищното настоятелство се обърнахме за помощ към всички добри сърца от Велинград да ни дарят средства и да ни помогнат за това добро начинание”, добави Капсъзова. Тя поясни, че сумата може да се внесе в касата на читалището, на специално разкрита за целта банкова сметка или в кутията за дарения, поставена в самото читалище. Очаква се ремонтните дейности по проекта да приключат в края на този месец.

Агенция ФОКУС

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *