Заради къща за гости в Юндола поискаха оставката на зам.-директорката на ДФ“Земеделие“

 Заради къща за гости в Юндола поискаха оставката на зам.-директорката на ДФ“Земеделие“

По разпореждане на премиера Бойко Борисов, министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов поиска оставката на зам.-изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие“ Иванка Багдатова-Мизова. Причината е информация, че телефонът й е обявен в сайт за резервации (www.hoteliinfo.com) на къща за гости „Тара“ в с. Юндола. Предстои да бъде извършена проверка. Иванка Багдатова-Мизова подаде своята оставка и е приета.

Според разследване на Нова телевизия, телефонът на Мизова бил в сайта на къщите за гости „Тара“. Собствениците на имота обаче отричат да имат нещо общо с Мизова.

Дружеството „Тара 2008” ЕООД е създадено през 2008г. с основна цел инвестиране и развиване на туристически дейности. Къщите за гости, собственост на дружеството за завършени и пуснати в експлоатация в карая на 2010г. До момента работят целогодишно и по голямата част от нашите клиенти са ни посещавали многократно. Къщите за настаняване на гости предлагат спокойствието и уюта на горската природа и домашната обстановка, подходящи за почивка и отдих през всеки сезон от годината, пише в сайта на „Тара“.

Къщите за гости се намират в с. Юндола с прекрасна гледка към Пирин, на тихо и слънчево място, отдалечено от централен път. В дворното място са разположени две напълно самостоятелни къщи, всяка с по три спални с бани и тоалетни, както и просторен хол оборудван с разтегателен диван за двама, баня и тоалетна към него. Във всяка стая има телевизор с циврофа телевизия, гардероб, шкаф с 4 бр. чекмеджета и две нощни шкафчета. Всяка от банните е със самостоятелен бойлер. Трапезарията е оборудване с маса за 16 човека, а кухненския бокс с готварска печка, пералня, съдомиална машина и хладилник. Отоплението е посредством камина и изградено парно, свързано с камината.

На разположението на гостите е просторен двор с парко места за два автомобила и барбекю.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *