Засилени проверки на всички търговски обекти във Велинград от НАП

 Засилени проверки на всички търговски обекти във Велинград от НАП

НАП-Пловдив предприема засилени проверки на всички търговски обекти в зимните курорти на територията на дирекцията, стана ясно на 12.12.2016 г на среща на държавните органи за контрол със членовете на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите – Велинград.

На срещата дирекрора на дирекция “Контрол” в Централното управление на НАП г-н Васил Панов разясни мерките и действията, които ще се прилагат с цел спазване и правилно прилагане на данъчно-осигурителното законодателство.

„Кампанията ще е засилена, ще се проверяват всички обекти независимо от дейността, която развиват“, заяви директорът на НАП-Пловдив г-н Венелин Найденов.

От данъчната дирекция се заканиха, че ще налагат сурови санкции за нерегламентирани и нелоялни търговски практики и при недекларирането на доходи при извършване на дадена услуга. При установяването на нередности при проверките, ще се преминава и към запечатване на обектите съгласно чл. 186 от ЗДДС.

В рамките на зимните месеци НАП ще следи за спазването на законовите изисквания във Велинград по два метода: наблюдение на дейността на бранша посредством възможностите на дистанционната връзка между фискалните устройства в обектите и единната електронна система на Агенцията, но и чрез постоянно присъствие на терен на данъчни инспектори.

Основният акцент на тази кампания е насочен към стимулиране на доброволното плащане на данъчните и осигурителни задължения и създаване на трайни партньорски отношения между НАП и нейните клиенти. Съвместните проверки на НАП, КЗП и МВР ще се съгласуват от координационен център на принципа на лятната кампания, проведена в морските курорти тази година.

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *