За първи път във Велинград отваря врати сръбски ресторант

 За първи път във Велинград отваря врати сръбски ресторант

Тематичният ресторант „ЛЕСКОВАЦ“, специализиран в сръбската кухня, ще отвори врати на 7 декември във Велинград.Той се намира в идеалния център на Велинград – площад „Николай Гяуров“ 1, на външната тераса на четиризвездния хотел „Здравец“.

Главният готвач Горан Лазаревич е избрал меню с автентична сръбска кухня, поднесена в модерна и уютна обстановка.  Заведението носи името на град Лесковац, който се намира в южната част на Сърбия, на брега на река Ветерница. Селището е прочуто със своята кухня, а един кулинарен шедьовър, носи името на градчето – Лесковацка плескавица (Leskovacka pljeskavica). Много българи го посещават по време на ежегодния фестивал на скарата, наречен Рощилиaда.  Вече ще могат да опитат най-харесваните сръбски специалитети без да напускат пределите на родината, защото новият ресторант, специализиран в тази кухня, се намира в сърцето на България и спа столицата на Балканите – Велинград.

Менюто, което предлага ресторант „Лесковац“, включва вкусни салати, съчетани с автентична сръбска ракия, както и най-любимите месни специалитети, приготвени на жар – плескавици, ущипци,  чевапчичи и много други.

Най-голямата тайна на сръбската кухня, казват, че били подправките… Неслучайно, в нашата западна съседка вегетарианците били рядкост… Просто, защото храната е фантастична!

И ако все още не сте я опитвали, заповядайте в новия сръбски ресторант във Велинград – „Лесковац“ и се убедете сами!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *