Изграждане на нов водопровод „Власа”

 Изграждане на нов водопровод „Власа”

Община Велинград кандидатства и бе одобрена по новата пилотна програма на МОСВ, с проект „Изграждане на нов водопровод за минерална вода „Власа“”.

Вследствие на остарялата водопреносна мрежа, загубата на минерална вода във Велинград, в момента е около 30%. Благодарение на пилотната схема ще се  изгради нов водопровод за минерална вода. 50% от средствата по проекта ще се предоставят от  Национален доверителен екофонд / НДЕФ/, а останалата нужна сума ще бъде подсигурена от програмата за капиталови разходи на община Велинград за 2017 г., приета от Общински съвет.

Реализацията на проекта ще спре досегашното нарушаване на целостта на уличната пътна мрежа във Велинград, поради възникнали аварии. Чешмите за общо водоползване ще имат постоянен дебит, а водосанабдяването на минералните плажове и хотели ползващи минерална вода, ще бъде редовно и без спиране.

Велинград като СПА столица на Балканите, ще затвърди името си като такава и ще стимулира  по-нататъшното си развитие като туристическа дестинация.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *