Изнесена приемна в Сърница на служители от звено „Български документи за самоличност” при РУ-Велинград

 Изнесена приемна в Сърница на служители от звено „Български документи за самоличност” при РУ-Велинград

За втора поредна седмица служители от звено „Български документи за самоличност” при РУ-Велинград, съвместно с представители на Община Сърница осъществяват дейности в изнесената приемна за обслужване на граждани от общината, които желаят да подадат заявления за издаване на нови или за подмяна на стари документи за самоличност. Община Сърница е най-младата община в Област-Пазарджик. Тя е отдалечена на 90 километра от областния център, а от Община Велинград, където е обособено Районно управление е на разстояние от около 50 километра.

В тази връзка, съвместно с Общинската администрация на Сърница е обособена приемна за обслужване на жителите от района. Помещението е предоставено от общинската администрация, а времето за прием е всеки петък от 10 до 12 часа и от 13 до 15.30 часа. За улеснение на гражданите се изготвят предварителни списъци с желаещите да подменят лични карти, паспорти или свидетелства за управление на МПС. Новите лични документи също се получават на място в гр.Сърница след изработването им. Заплащането на услугите по издаване на нови документи за самоличност е чрез банков превод и представяне на съответното платежно нареждане или на място чрез ПОС терминал с валидна банкова карта. До момента са обслужени близо 300 човека, като в петък предстои обслужването на още 100.

От ОДМВР-Пазарджик изразяват своята благодарност за създадените перфектни условия за работа на служителите от РУ-Велинград.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *