Иновативно СУ „Св.св. Кирил и Методий“ увеличава приемствеността си и сътрудничеството

 Иновативно СУ „Св.св. Кирил и Методий“ увеличава приемствеността си и сътрудничеството

Иновативно СУ „Св. св. Кирил и Методий“ през годините показа, че  е една от водещите гимназии в област Пазарджик. Това е така, защото в гимназията се работи усилено-  нашите ученици  са медалисти в науката и спорта, гордеем се с тях! Друга важна причина за  успеха и популярността на нашето школо е и динамичната работа по проекти. Всяка година  посещаваме различни училища в Европа! През настоящата учебна година учениците  ни посетиха Италия, Испания, Германия. За нас е госрдост да споменем, че сътрудничеството ни се разраства- предстои ни пътуване до Москва, а през следващата учебна година  ще посетим и Санкт Петербург, също така и  Рига.

Освен че пътуваме, можем и да бъдем любезни домакини. От 09.04.2018. до 13.04.2018г на гости ни бяха партньорите  от Москва –  ученици, родители и учители от руска московска гимназия. За втора поредна година те са очаровани от града ни, от забележителностите на  Старинния Пловдив, паметника „Альоша“, от град Батак и подвига на руските  събратя и нашите борци за свобода, от пещерата „Снежанка“ и красотата на Родопите. Обещаха си да се върнат следващата година, очакват ни през май на московска земя, за да отпразнуваме заедно Деня на победата и да подпишем новите договорни отношения! Какво по-хубаво от това да дружиш с братя славяни, които с голяма обич и внимание се отнасят към връстниците си в България? Няма по- голяма наслада  от това да видиш радост в руските  детски сини очи. Петокласниците от Москва ,  в знак на уважение, пяха с високо вдигната глава „Хубава  си, моя горо“ и „Моя страна, моя България“ Голям респект и дълбок поклон за подготовката  и хубавата българска реч на тези деца!

Радваме се, че открихме и парньори от Рига. Латвийците посетиха Велинград за седмица –  от 16 до 22 април. Екипът, който ни посети,  беше само от учители. Те работиха с нашите ученици от Xа и XI аклас.. Гимназистите  представиха дейности, свързани с мобилността си  в Германия и Испания – екологичен проект,свързан със соларните системи. Учителите от Латвия проведоха забавни игри, свързани с екологията, направиха и анкета сред учениците за това дали всеки събира разделно отпадъците.  С учителите от Рига и участниците в проекта от Иновативно  СУ „Св. св. Кирил и Методий“ се проведе работна среща за набелязване на основни дейности, които ще се проведат през следващата учебна година.

Иновативно СУ  „Св. св. Кирил и Методий“ е училище с традиции, които остават живи в поколенията занапред. Всяко училище  може да бъде сравнено с организъм. За да живее,  трябва да се храни! С какво – с  успехи! Какви – дълготрайни,оставящи диря за в бъдеще! Успехите ги имаме – и в науката, и с спорта, и в международните отношения! Живи сме, можем, затова творим!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *