КЗК стопира обществената поръчка за скенер в МЦ „Велинград“

 КЗК стопира обществената поръчка за скенер в МЦ „Велинград“

Обществената поръчка за закупуването на жизненоважния скенер за новото общинското ДКЦ във Велинград стартира отново. Причината – решението на Комисията за защита на конкуренцията за незаконосъобразност. Това заяви пред медиите заместник кметът Атанас Палигоров.

През месец март тази година управителят на общинския медицински център „Велинград“ д-р Иван Динев стартира процедура за закупуването на скенер срещу сумата от 45 000 лева. Обществената поръчка включваше доставка, монтаж, въвеждане в експлоатация, обучение на персонала и гаранционна поддръжка на новата медицинска апаратура. Доставчикът на определяната като „спасителна“ апаратура за новото ДКЦ трябваше да бъде избран по процедурата „договаряне без обявление“ с мотив „защита на важен обществен интерес“. От Комисията за защита на конкуренцията обаче са категорични, че поръчката е незаконосъобразна. Решение, което стопира цялата процедура. Пред медиите заместник кметът Атанас Палигоров посочи, че това общинско ръководство спазва правилата и затова обществената поръчка ще бъде обявена отново, но е с открита процедура. Конкурсът е насрочен за 1 ноември. В същото време общинският център работи и обслужва клиентите си, категоричен е кметът Костадин Коев.

В допълнение Атанас Палигоров заяви, че от обслуждващата банка са потвърдили, че биха финансирали закупуването на въпросния скенер. Това предложение също ще бъде разгледано.

telemedia.bg

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *