Кметът д-р Коев: ”Подаваме ръка на малкия и среден бизнес в туризма!”

 Кметът д-р Коев: ”Подаваме ръка на малкия и среден бизнес в туризма!”

По инициатива на кмета на община Велинград д-р Костадин Коев се състоя среща със собствениците на къщи и стаи за гости.

„Факт е, че Велинград се утвърди, като един от водещите СПА курорти в страната с модерни и луксозни бази за по-високия клас туристи. За мен, обаче е изключително важно да бъде подпомогнат и другия туристически сегмент – по-малкия бизнес, какъвто е вашия, а именно – къщите за гости, където има сериозен потенциал. Аз, лично, като Кмет на всички хора в тази Община и с подкрепата на браншовата организация, искам да намерим най-правилните решения и действия в тази посока, за да подпомогнем точно – вас, представителите на малкия и среден бизнес.”, каза д-р Коев.

Той сподели задоволството си от изключително добрата комуникация и  ефективно партньорство със „Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи”, като благодарение на съвместните усилия са постигнати забележителни резултати, както в повишаване ръста на туристическия данък, така  и в успешното и ефективно решаване на проблемите в бранша.

„Това, разбира се е плод и на добрата работа в Консултативния съвет по въпросите на туризма, където общината и туристическия бранш си партнират адекватно и компетентно.”, допълни още д-р Коев.

Конкретни действия в посока на рекламиране, позициониране и привличане на този сегмент от туристи предложи г-н Николай Вучев – член на Консултативния съвет по туризъм и на УС на „Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи”.

„Смятам, че трябва да насочим усилията си Велинград да бъде разпознаваем, не само като СПА столицата на Балканите, а да върнем и старата му слава, като  оазис за семейна почивка, с по-малко разходи за туристите.”, каза г-жа Соня Чавдарова – мениджър на Туристическа дестинация Велинград и Западни Родопи. „Заедно трябва да насочим усилията си и  да намерим най-правилните и работещи маркетингови, дигитални и рекламни похвати,  така че да привлечем туристите и в къщите за гости.”, допълни още тя.

В последвалата дискусия бяха споделени мнения и опит от страна на собствениците, както и проблеми, които получиха отговор от д-р Коев и зам.-кмета Атанас Палигоров.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *