Кметът д-р Костадин Коев пожела здраве и много успехи през новата учебна година

 Кметът д-р Костадин Коев пожела здраве и много успехи през новата учебна година

Кметът на община Велинград д-р Костадин Коев и инж. Али Мареков – председател на Общинския съвет откриха учебната година в НПГГС „Христо Ботев”. След посрещането на училищното знаме прозвучаха химните на Република България и Европейския съюз.
„Задачата на училището е да Ви подготви за Вашето бъдеще. Бъдете мотивирани, защото доброто образование ще ви открие нови хоризонти. Всеки се ражда различен, но всеки от нас е важен. Надявам се, че сте открили своята творческа страна и талант, именно тук в училище и вярвам, че имате способността да ги развивате и усъвършенствате и в бъдеще.”, каза д-р Коев и допълни:
”Бъдете дисциплинирани, бъдете креативни, бъдете смели, покорявайте множеството малки върхове и смело вървете по пътя на успеха.Пожелавам Ви пълна мобилизация и концентарция за учене. Нека силата на знанието Ви води напред и нагоре.” По стара традиция, осмокласниците засадиха своето първо дърво в двора на гимназията.
Новата учебна година, както винаги е най-вълнуваща за първолаците, които през тази година са 379 в общината. В Иновативно средно училище „Св.Св.Кирил и Методий” кмета д-р Коев се обърна към тях с думите:”Днешният ден е много специален за Вас. Днес поемате по пътя, водещ към знание и наука, към нови хоризонти, но и към задължения и отговорности. Нека първата ви учебна година бъде изпълнена с много емоции, трепети и вълнения. И не забравяйте, че първите стъпки са определящи и много важни в живота на всеки един от нас.”
Зам.-кметовете Атанас Палигоров и Светла Томова присъстваха на откриването на учебната година в СУ „Васил Левски” и СУ „Св.Св.Кирил и Методий”, а г-н Исмаил Моллов бе при учениците от с.Света Петка в СУ „Христо Смирненски“.

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *