Кметът д-р Костадин Коев прие генералния консул на Турция

 Кметът д-р Костадин Коев прие генералния консул на Турция

Кметът на община Велинград д-р Костадин Коев, зам.-кметът Исмаил Моллов и председателят на Общински съвет –Велинград Али Мареков се срещнаха с г-н Хюсейин Ергани, генерален консул на Турция в Пловдив и  Мехмед Али Ердем, търговско аташе на генерално консулство.

По време на разговорите д-р Коев, благодари за визитата и

запозна гостите с природните богатствата на СПА столицата и културно-историческото наследство на общината.

Обсъдени бяха възможностите за реализация на идеи в полза на хората, бизнеса, културата и туризма. В тази връзка д-р Коев изрази силното си желание, да бъдат развити малките насели места в общината, като се привлекат  инвеститори , чрез които да се отворят работни места за живущите. Района има голям потенциал за развитие на БИО производство- картофи, гъби, горски плодове и производство на млечни продукти.  За постигането на тази цел, д-р Коев е заложил и набляга първо на подобряването на инфраструктурата- смяна на водопроводи и асфалтиране на улици и пътища.

Господин Ергани от своя страна пое  ангажимент, да отиде на визита в някое от тези села, за да се прецени на място с какво може да бъде полезен, с какво би могъл да помогне и в каква насока.

Междусъседските отношения също бяха предмет на срещата.

Градоначалникът и г-н Ергани изразиха убеждението си, че трябва да се надгражда постигнатото, като се възобновят отношенията с побратименият ни град в Турция- Силиври.

Поради големия и сериозен потенциал на Велинград, като международен туристически център, гостите пожелаха среща със Сружението на хотелиерите и ресторантьорите-Велинград и Западни Родопи.

Г-н Ергани  отправи предложение към община Велинград да участва във форум в Пловдив, който ще бъде организиран с помощта на двете сдружения в страната ни за българо – турски бизнес, на който да бъде представен потенциала на региона ни.

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *