Кметът Костадин Коев откри първото детско полицейско управление в Община Велинград

 Кметът Костадин Коев откри първото детско полицейско управление в Община Велинград

Детско полицейско управление – така се нарича националната превантивна програма, която официално се откри днес в СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“. В рамките на кампанията, ще бъдат открити 199 Детски полицейски управления към районните управления на Областните дирекции на МВР в страната. На откриването присъстваха народният представител Димитър Гечев, кметът на Община Велинград д-р Костадин Коев, зам.-кметът Сергей Кичиков, общински съветници д-р Чешмеджиев и д-р Калъчев, представител на Районен Съд Донка Табакова, представител на отдел „Закрила на детето“ Илия Тосков.

Програмата „Детско полицейско управление“ е инициатива на Министерството на вътрешните работи, а реализирането й е дело на междуведомствена експертна работна група, създадена със заповед на главния секретар на МВР гл.комисар Георги Костов. Идеите и темите са дългосрочни и са предназначени за двугодишно извънкласно обучение на деца от началните и прогимназиалните класове. Целта е, чрез теоретични и практически занимания, включително оказване на детска полицейска лична защита; безопасност на движението по пътищата; долекарска помощ; здраве, етика и право, децата да получат съответните умения.

В обучителният процес  ще участват служители от структурите на МВР град Велинград- младши инспектор Здравко Пашов ръководител на програмата, инспектор Борис Боков пътен контрол, инспектор Георги Харисков детска педагогическа стая и г-н Кърпачев представител на БЧК. За реализирането на съвместната дейност беше подписано Споразумение за изпълнение на програмата между г-жа Василева директор на СОУ „СВ.СВ. Кирил и Методий“ и г-н Йовчев началник на РУП гр. Велинград. Като доброволци в Детското полицейско управление ще бъдат възпитаници от 5б клас на СОУ „СВ.СВ. Кирил и Методий“. Поздрав към всички отправи Мариам Маврова с песента от
„Векове за векове“. В своето обръщение кметът д-р Костадин Коев поздрави всички за ентусиазма и доверието към институциите. Пожела на всички успех и ползотворна работа, а в заключение той откри първото детско полицейско управление в община Велинград.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *