Коледната елха на Велинград грейна

 Коледната елха на Велинград грейна

За втора поредна година на площад „Николай Гяуров“  Коледното дръвче на Велинград грейна. Официалното запалване на светлините на празничното дръвче се превърна в традиция, както обеща  минала година кметът на Община Велинград д-р Костадин Коев.

Празничния благотворителния концерт „Коледен дар“ е под надслов „Всички заедно да помогнем на безпомощните деца”. Той е в помощ на 4 годишната Атидже Мехмедова Джихан, която страда от Микроцефалия и се нуждае от оперативно лечение.

На събитието присъстваха кметът на Община Велинград д-р Костадин Коев и тримата му заместници: г-жа Светла Томова,    г-н  Атанас Палигоров и г-н  Сергей Кичиков.

Програмата бе открита от водещите Стефчо и Юлия възпитаници от театралната школа при  ЦПЛР- ОДК Велинград  с ръководител Иванка Дебелушина. Празничния концерт  започна с  Представителен младежки духов оркестър „Димитър Мечев” при НЧ „Отец Паисий-1893”. Гласовитата Мариам Маврова огласи сцената с прекрасното си изпълнение на песента „Аве Мария“ . „Хор на малките” при ЦПЛР- ОДК Велинград и гласовитите деца от ДЮВИШ „Звънче”, внесоха Коледно настроение на присъстващите.  Огненото момиче Дани Кирилова, стопли душите на зрителите в мразовитата вечер със своето огнено изпълнение.

„ На всички граждани и гости желая мир, спокойствие, радост, много обич и по-добри дни! А вие, мили деца да получите най-желаните подаръци! Нека светлината на празничното дърво огрее навсякъде –  в сърцата , в домовете  и в града ни!“ каза в словото си д-р Костадин Коев, като не пропусна да поздрави и българските студенти.

Преди да започне обратното броене за запалването на светлините на Коледното дръвче, Кметът Коев награди с плакет Иван Ганев възпитаник на СУ „Кирил и Методий“. Плакета бе връчен за героичната постъпка на Иван, като е спасил живота на дете, което си било глътнало езика и е изпаднало  в шоково състояние.

Зам.-кметът Светла Томова  подари торта, с топли и искрени пожелания, по случай рождения ден, на огненото момиче Дани Кирилова. Рожденичката  цяло лято се включваше безусловно в благотворителните концерти в помощ на нуждаещи се деца.

След многото вълнения настъпи обратното броене и запалването на светлините на Коледната елха. Празникът завърши с традиционно българско хоро поведено от ДЮАНПТ „Здравче Венче”.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *