Коне върлуват в гробището на кв. „Каменица“

 Коне върлуват в гробището на кв. „Каменица“

Коне пасат необезпокоявани от никого в гробището на велинградския кв. „Каменица“. За проблема сигнализира Тодор Веселинов, който е заснел нашествениците. Това не се случва за първи път, коментират посетители на социалните мрежи в групите за СПА – столицата. Най-вероятно животните са били закарани там от собственика си, тъй като гробищният парк има ограда и те не могат да избягат.

Заради безплатната паша, голяма част от собствениците на коне, ги пускат да скитат на воля, а едва вечерта ги прибират в оборите. Има и такива, които цяло лято скитат в околностите на града, става ясно от коментари под снимките. Ужасно е и това, че животните пасат и от самите гробове, като и тъпчат върху тях.

На сайта на община Велинград за подобни сигнали има два телефона –  0359/ 23 227 за сигнали, свързани с екологични нарушения /качество на въздуха; замърсяване на води и почви; нерегламентирани сметища и несвоевременно обслужване на контейнери за битови отпадъци; незаконна сеч или окастряне на дървета на общински терени; незаконно строителство и самосрутващи се сгради, други/, а също така и 0359/ 5 21 10 – Горещ  телефон. За съжаление обаче те работят само в работно време.

pzdnes.com

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *