Крадени коли от Варна намерени във Велинград

 Крадени коли от Варна намерени във Велинград
Бум на крадени коли има във Варна, а част от тях са открити във Велинград, съобщиха от ОД МВР в морската столица. От началото на годината са откраднати 160 коли и 20 мотора. Крадат се не само нови и скъпи автомобили, но и стари, които се разглобяват и продават на части.
Крадците все по-често използват специална техника за копиране на сигнала от дистанционното на ключа. По този начин преди дни във Варна беше задигнат скъп автомобил, чийто двигател се запалва с натискането на бутон, разказва БНТ.

Откраднатите във Варна автомобили бързо се откарват във вътрешността на страната. Някои от тях са открити в Плевен и Велинград. „Чети часа, след като автомобилът е заминал, ние пристигаме и намираме само скелет. нищо не останало от него“, каза началника на отдел „Криминална полиция“ в ОД на МВР-Варна комисар Цветан Пировски.

Пз24 вече писа, че преди дни, когато бе задигната и колата на шефа на ДАТО (националната служба за подслушванията) Цветан Китов, основните заподозрени бяха спецовете в автокражбите Каската и Гаргата от Велинград.

24info.bg

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *