КРИМИ ХРОНИКА 17.08.10

КОКАИН 2.7 грама кокаин са намерени в жилището на 15-годишно момче от Велинград. Полицията е иззела наркотика, непълнолетният е задържан за едно денонощие в ареста.

СПОРАЗУМЕНИЕ Със споразумение приключи делото срещу И. К. от Велинград, който на 9 май т.г. наръга с нож в бедрото М. К. в нощен бар в центъра на града. Присъдата на И. К. е 2 години лишаване от свобода, като е условна, с 3 годони отлагателен срок.

КРАДЕЦ 37-годишният М. З. от Драгиново бе задържан в петък през нощта при опит за кражба от кафене във Ветрен дол. Оказало се, че той е извършител на серия от взломни кражби, между които кражба от Пенсионерския клуб в Братаница и от павилион за закуски в Пазарджик, откъдето отмъкнал кафе-машина и целия оборот. Крадецът е задържан, а полицията изяснява участието му в още престъпления.

КАБЕЛ Полицията предотврати кражба на около 20 метра оловна обвивка на комуникационен кабел, собственост на БТК. В горска местност по пътя Велинград – Юндола на 10 август е задържан Р. Б., 37 г. от село Бел камен и срещу него е започнало бързо производство.

ЛАМАРИНА След издирване е хванат 19-годишният И. Г. от Велинград, който в началото на август е откраднал 86 кв.м. ламарина от две стопански постройки в Индустриалната зона.

ВЪГЛИЩА През нощта на 10 срещу 11 август апаши са разбили вратата на вклад в с. Медени поляни и са изнесли около 4 тона пакетирани дървени въглища. Складът се ползва от частна велинградска фирма, щетите се изясняват.

ДЪРВА Служители на ДЛС “Алабак” на 9 август са извършили проверка в двора на 32-годишния велинградчанин З. П. и са открили 4.6 кубика дъбови дърва без съответната марка и разрешително. На място е извършен оглед и от дежурната група полицаи. Дървата са иззети, а З. П. е задържан за денонощие в ареста.

ПЕШЕХОДЕЦ На 10 август 60-годишният И. М. от Ракитово е блъснал с опела си пресичащ пътното платно пешеходец в Пазарджик, който е откаран в болница с фрактура на бедрото. По случая се води дознание.