Македонски медии отличиха спа хотел „Здравец“ като атрактивно място за почивка във Велинград

 Македонски медии отличиха спа хотел „Здравец“ като атрактивно място за почивка във Велинград

Представители на няколко македонски медии гостуваха във Велинград, за да се запознаят с възможностите за спа туризъм, които предлагат местните хотелиери.

„Велинград в България е прекрасно място за почивка, а градът е популярен като спа столицата на Балканите“, започва репортажът в новинарската емисия на македонската телевизия TBM.

Медиата разказва за популярността на туристическата дестинация, която може да се гордее, че е атрактивна за почивка 365 дни в годината, независимо от сезоните. Най-много са туристите от България, но все повече са гостите от Македония, Гърция, Турция и Сърбия, отбелязва македонският журналист.

В репортажа са представени лечебните свойства на многобройните минерални извори в града, както и удобствата в местата за настаняване, специализирани в балнео и лечебен туризъм.

Елида Битрак, представител на македонската туристическа агенция „Елида турс“, разказва за интереса на македонците към почивка във Велинград. Туроператорът от години продава спа пакети на туристически обекти в града и получава отлични отзиви от туристите, които посещават спа столицата на Балканите. „Практиката показва, че този вид почивка е релакс за душата и увеличава човешкия живот. Във Велинград има идеални условия за отмора, релаксация, здраве и хубаво прекарване на почивката“, споделя Елида Битрак в интервюто за македонската телевизия.

Спа хотел „Здравец“ е представен като един от най-старите туристически обекти в града, с 50-годишна история и изключително удобна локация – в центъра на Велинград,  близост до най-популярните за туристите места. В интервю управителят на хотела Салих Кунгьов разказва за големия интерес на туристите към Велинград и в частност към спа хотел „Здравец“, който управлява: „В момента разполагаме със 180 легла, но имаме голямо търсене, което не може да задоволим. Затова инвестираме, за да увеличим легловата база с 40%. Новият обект, който строим, ще разполага с огромен медицински център, а някои от най-добрите професионалисти създават концепцията за предлагане на спа и балнеоложките програми, които ще предлагаме в новата част на комплекса“.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *