„Медикъл Караджъ“ и American Hospital подаряват лазерна очна корекция на пациент от България

 „Медикъл Караджъ“ и American Hospital подаряват  лазерна очна корекция на пациент от България

Пациент от България ще има възможността да се възползва от безплатна лазерна корекция на зрението в Турция. Тя се предоставя от Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“ като част от инициативите им за осигуряване на достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината, съвместно с елитната болница American Hospital в Истанбул, където ще се извърши процедурата.

Възможност да се освободи от очила и контактни лещи с помощта на безплатна лазерна корекция на късогледство или далекогледство ще получи един от включилите се във фейсбук инициативата на „Медикъл Караджъ“ и American Hospital в периода 25 март – 3 април 2019 г., който ще бъде изтеглен на случаен принцип в присъствието на нотариус. Всички условия и детайли за включване на желаещите в инициативата са публикувани на фейсбук страницата на Karaci Tours Medical.

Медицинската процедура ще бъде извършена от проф. д-р Оркун Мюфтюоглу в Центъра по офталмология на American Hospital, която е част от Фондация „Вехби Коч“ (VKV) и предлага офталмологична помощ от световна класа с най-съвременно оборудване и технологии.

Проф. Мюфтюоглу е опитен специалист с богат опит в страната си и в чужбина. Завършва Медицинския факултет към университета в  Анкара през 1999 г. и специализира катарактна и рефрактивна хирургия в Baylor College of Medicine в Хюстън. Продължава с витреоретинална хирургия в Университет Duke през 2006 г., висша рефрактивна хирургия в Instituto Oftalmologico Alicante през 2007 г., а в периода между 2007 – 2009 г. – катарактна, корнеална и рефрактивна хирургия в Медицинския център към University of Texas Southwestern с медицински лиценз USMLE-Texas. В практиката си до момента проф. д-р Мюфтюоглу е оперирал над 10 000 пациента с очни проблеми, като голяма част от тях са особено сложни случаи.

 

Повече за „Медикъл Караджъ“:

Мисията на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“ е да подпомага пациенти от България при разрешаването на техния здравословен проблем, като ги свързва с водещи лечебни заведения както в страната, така и в Турция, Испания, Австрия, Израел, Чехия, Украйна, САЩ. Благодарение на изградените партньорски взаимоотношения с клиники в цял свят и на натрупания опит, „Медикъл Караджъ“ може да предостави възможности за второ медицинско мнение, диагностика и лечение за всяка диагноза. Здравно-информационният център съдейства във всеки етап от лечението – както за комуникацията с клиниките, така и за организацията около пътуването, като услугите са напълно безплатни за пациента.

 

Повече за American Hospital:

Основана през 1920 г. под ръководството на американския адмирал Л. Бристол, American Hospital e първата частна болница с нестопанска цел в Турция. След 1995 г. собствеността на American Hospital се прехвърля на фондация „Вехби Коч“ (VKV). До момента VKV е инвестирала повече от $300 млн. за развитието ѝ. Това допринася American Hospital да се превърне в лидер в здравния сектор в Турция. Осигурява здравни услуги във всички медицински и хирургични направления, с изключение на психиатрия и трансплантация. Тези две направление се обслужват от Университетска болница „Коч“, която също е част от фондация „Вехби Коч“.

 

 

 

За допълнителна информация:

                                                                                                                             Звезделина Лютфи

                                                                                                             Управител на Здравен информационен център

                                                                                                                             „Медикъл Караджъ“

                                                                                                                             тел. 0895 770 869

                                                                                                                              www.medikara.bg

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *