„Медикъл Тур 2017“ пристига в Пловдив

 „Медикъл Тур 2017“ пристига в Пловдив

Пациенти от региона ще могат да се консултират безплатно

за възможностите за лечение в чужбина

 

Пациенти от Пловдив и региона, които се интересуват от възможностите за диагностика и лечение в чужбина, ще могат да получат информация и безплатна консултация на място на 2 септември 2017 г. Безплатните консултации са част от националната инициатива „Медикъл Тур 2017“ на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“. След Враца и Велико Търново, Пловдив е третата спирка от маршрута на експертите от здравния център. Желаещите да се срещнат с тях на живо могат да се информират за подходящите лечебни заведения в чужбина за съответния здравословен проблем, както и да предоставят медицинската си документация за безплатна първоначална консултация.

През последните години все повече хора по цял свят търсят медицински услуги извън родината си. Пациенти от Западна Европа се лекуват зад граница най-често заради по-ниски цени или по-кратки срокове за достъп до лекар, докато тези от България и Балканските държави обикновено търсят в чужбина услуги, които не се предлагат в страната им или по-високо качество, посочват експертите от „Медикъл Караджъ“. Здравно-информационният център има изградени партньорски взаимоотношения с едни от най-добрите лечебни заведения в Турция, която е основна дестинация за българските пациенти, но също и с клиники в Израел, Испания, Германия, Австрия и Чехия. Благодарение на опита си експертите на Центъра могат да дадат насоки на пациентите за най-подходящите болници и специалисти съобразно техния медицински проблем, както и да съдействат за бързото придвижване на документите и получаване на оферти от едно или няколко лечебни заведения. Съдействието на експертите от „Медикъл Караджъ“ е напълно безплатно за пациента. Към тях най-често се обръщат хора с онкологични, ревматологични и сложни хирургични проблеми, но също и такива, които са преминали няколко неуспешни опита за инвитро оплождане в България или търсят по-специфично лечение на диабет например.

В рамките на „Медикъл Тур“ 2017 експертите на здравно-информационния център ще обиколят страната, за да съдействат на хората с информация и консултация на място.

Желаещите да се възползват от възможността за безплатни консултации в Пловдив на 2 септември могат да се запишат на тел. 0879 977 401 или 0879 977 402.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *