Метеороложка рисува собствен свят

В навечерието на празника на София, Вяра, Надежда и Любов в Градската художествена галерия художникът Бранко Манушев откри изложбата живопис “Собствен свят”на Рени Върбанова.

Представяйки младата художничка и нейните творби, Бранко Манушев каза, че картините са абстрактни, но слънчеви и ведри, излъчващи внушение за доброта, откритост и положително зареждане – изложба, притежаваща свежестта на мозайката.
Художничката е зодия Водолей – зодията на творците. Работи в Българската академия на науките като метеоролог и е единствената в своя род, която наследява дарбата на прадядо си – първия в България художник-маринист проф. Александър Мутафов.
Рени Върбанова благодари на директорката на Историческия музей Снежана Велева за отзивчивостта и възможността велинградчани да видят нейните картини. Тя цитира пред събралите се любители на живописта думите на Пикасо “Живопистта е поезия” и призна: “Това е моята поезия, дано ви хареса”. Сред гостите на откриването беше и Таня Гончева, преизбрана тази седмица за лидер на СДС – Велинград.
Изложбата ще бъде във велинградската галерия до 16 октомври, а изключително ярките и заредени със светлина картини могат да бъдат закупувани.
Веска Божкова

velingradnews

Свързана публикации