Младежки духов оркестър “Димитър Мечев” започна новата учебна година с нов диригент

 Младежки духов оркестър “Димитър Мечев” започна новата учебна година с нов диригент

Велислав Стоянов е новият диригент на Младежки духов оркестър “Димитър Мечев”. Учебната година беше открита с оркестрантите и преподавателите от музикалната школа на 6-ти октомври в присъствието на част от ръководството на читалището и широко публично представителство. Новата учебна 2017/2018 година несъмнено ще бъде изпълнена с нови предизвикателства към възпитаниците на оркестъра и школата, с нови позитивни емоции и изненади!

Велислав Стоянов е завършил НМУ “Любомир Пипков” и инструменталния факултет на НМА “Панчо Владигеров”, специалност цугтромбон. Той е активен музикант, свирил е в групите Инфинити, Уикеда, Каффе, а към момента продължава да е част от музикалните формации Брас Асоциация КОМБО, Брас Асоциация Биг Бенд, Михаил Йосифов секстет, RomaNeno Project, BrazzViliDJ и Tumbaito, на които заедно с Михаил Йосифов е създател. Ръководител е на образователен проект на Брас Асоциация “В час с Бразз” за популяризиране на духова музика сред децата чрез изнасяне на открити музикални уроци. От създаването на Брас Асоциация ръководи прилежащите и духов оркестър и биг бенд. Организатор и лектор в редица майсторски класове и школи.

Ръководството на читалището пожелава спорна и успешна работа на оркестрантите и техния нов ръководител и ги окуражава във всеотдайността им към музиката и в търсенето на нови нестандартни музикални проекти!

http://chitalishte.eu

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *