Младшите европейски посланици по пътя към Брюксел

 Младшите европейски посланици по пътя към Брюксел

Професионална гимназия по икономика и туризъм „Алеко Константинов” е избрана за училище Посланик на Европейския парламент през настоящата 2017/ 2018 учебна година.
По този повод се състоя информационна среща, на която официален гост бе зам.-кметът на община Велинград Светла Томова.

Тя поздрави младшите посланици с думите: „Радвам се, че имам възможността да ви пожелая кураж, сили и воля в неспирните Ви желания за усвояване на знания и новостите на времето. Пожелавам на ръководството и учителите да не спират да търсят най-добрите методи и иновативни практики в образованието.

А на Вас скъпи ученици, да останете все така отговорни , осведомени и талантливи европейски граждани! Вие сте личности, с които община Велинград се гордее!“

Чрез интерактивна викторина 20-те младши посланици предадоха своя ентусиазъм за европейския проект и показаха на своите съученици какво са научили дотук за европейските институции. Разказаха за историята на Европейския съюз и неговите принципи. Отговаряха на въпроси и дадоха препоръки свързани с нашите права в Европейското пространство.
Обобщиха, че инвестициите в образованието и обучението са от ключово значение за стимулиране на личностното развитие и подобряване на перспективите за работа на младите хора.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *