Награди за всички кметове, управлявали Велинград

 Награди за всички кметове, управлявали Велинград

В голяма заседателна зала на общинска администрация от 9:30 часа се състоя последната за годината сесия на Общински съвет – Велинград.

Дневният ред  беше от 39 точки плюс 5 допълнителни.

Акценти на сесията бяха закупуването на инструменти за Представителен духов оркестър „Димитър Мечев”, като кметът д-р Коев най-отговорно подчерта, че те ще се използват само и единствено за нуждите на този оркестър. Желанието му е оркестърът да се развива в добри условия и на високо ниво.

Бе избран ВрИД  управител на МБАЛ Велинград – д-р Жеко Чешмеджиев, до обявяването и провеждането на нов конкурс.

Тази година нашият град отбеляза 70 години от създаването си и по традиция за всяка кръгла годишнина настоящият кмет благодари на своите предшественици за усилията, които са полагали през своите мандати за развитието на града ни и за подобряване благосъстоянието на неговите жители. По този повод бяха поканени всички кметове, които са управлявали Велинград от създаването му до днес.

От 17-те кмета, управлявали Велинград през последните години,  в залата присъстваха 12 – лично или техни наследници.

Д-р Коев поздрави предшествениците си като каза: „За мен бе голяма чест на всеки един от Вас да връча „Юбилеен знак за особени заслуги в развитието на община Велинград” и да засвидетелствам от името на съгражданите ни уважението и благодарността за свършеното през годините. Едно огромно благодаря! Велинград е такъв, какъвто го направихте вие през годините.”.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *