Наркотици са открити при претърсване в жилище, намиращо се във Велинград.

 Наркотици са открити при претърсване в жилище, намиращо се във Велинград.

В петък екипи на полицейското управление в курортния град извършили претърсване в къща, обитавана от велинградчанина Д.Г.- 39г. В стопанска постройка към него органите на реда открили 8 полиетиленови пликчета пълни с бяло прахообразно вещество. Последвал полеви наркотест, който реагирал положително на амфетамин. Общото количество на намерената дрога е малко над 8 грама. Тя е иззета, а притежателя и задържан в ареста. Спрямо него е образувано бързо полицейско производство.

 

Солидно количество тютюневи стоки без бандерол са иззели панагюрски полицаи. Вечерта в петък, в района на изхода от града екипи на полицейското управление в Панагюрище извършили проверка на лек автомобил „Хонда”. Неин водач бил жителят на средногорския град Н.Л.- 56г. Във возилото полицейските служители открили общо 20 000 къса с цигари от марките “TROKADERO” и “MERILIN”, всички без бандерол. Акцизната стока и возилото са иззети, а мъжът задържан за срок от едно денонощие. По случая се води бързо производство.

 

Семейна свада стана причина за намушкване. Случката се разиграла снощи около 21.00ч. във вход на жилищен блок, намиращ се на улица „Пловдивска” в Пазарджик. След употреба на алкохол 54-годишният Б.С. живеещ в същия блок се спречкал със сина си. Възникнало сбиване между двамата и снахата В.С.- 24г. се намесила, за да ги . За нещастие обаче тогава Б.С. замахнал с кухненски нож с намерение на прободе сина си, но острието уцелило областта на корема на младата жена. Тя е транспортирана и настанена в МБАЛ-Пазарджик без опасност за живота. Пристигналите екипи на местния полицейски участък и РУ-Пазарджик задържали нападателя в ареста. Спрямо него се води полицейско производство.

 

Мотоциклетист е пострадал при пътно-транспортно произшествие вчера. Катастрофата е станала около 10.00ч. на улица в Панагюрище. При маневра за ляв завой панагюрецът В.В.- 32г. отнел с „Ауди”-то си предимството на движещият се направо мотоциклет „Хонда” с водач съгражданина му И.К.- 30г. Последвал сблъсък, в резултат на който е пострадал мотоциклетистът. Той е транспортиран и настанен в пазарджишката областна болница с фрактура и наранявания. На местопроизшествието е извършен оглед, води се дознание.

 

 

 

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *