На територията на Област –Пазарджик изборния ден започна нормално.

 На територията на Област –Пазарджик изборния ден започна нормално.

Всички изборни секции снощи бяха поети под полицейска охрана и тази сутрин са предадени на секционните избирателни комисии.

Близо 600 служители от структурните звена на МВР осигуряват охраната на изборните секции, обществения ред, реагирането на сигнали, охраната на изборните материали и пожарната безопасност. По време на изборите полицейските служители са разположени вън от секциите, като няма да допускат лица с поведение накърняващо добрите нрави, както и въоръжени и носещи предмети опасни за живота и здравето на гражданите. При необходимост и след постъпило искане от страна на председателя на секционната избирателна комисия служителите на МВР могат да окажат съдействие за възстановяване на реда и спокойствието в секцията.

Звено „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-Пазарджик и полицейските управления в Пещера, Велинград, Панагюрище и Септември съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в изборния ден. От началото на седмицата до момента са издадени общо 88 удостоверения за гласуване, като пред вчерашния ден /събота/ издадените удостоверения са 16 броя.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *