Нов кмет за един ден на Община Велинград

 Нов кмет за един ден на Община Велинград

За пореден път Община Велинград бе домакин на инициативата „Мениджър за един ден“.
„Мениджър за един ден“ е сред най-популярните инициативи на „Джуниър ачийвмънт – България“. Тя се провежда ежегодно на територията на 100 държави. Целта й е да даде начало на кариерната реализация на ученици и студенти на възраст от 16 до 23 години, запознавайки ги с реалната работа в компании и организации от различен тип в рамките на един ден.
Организирането на „Мениджър за един ден” е в пълен синхрон с образователната политика, провеждана от Европейския съюз-образованието да бъде все повече с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнес отношения.
Днес възпитаници на СУ „Васил Левски“ заеха ключови позиции- на кмет, заместник- кметове и секретар, като ръководиха в рамките на един ден общинска администрация. Учениците от 9-ти и 10-ти клас имаха възможността да съпреживеят един работен ден от управлението на общинска администрация.
Деветокласничката Илияна Гаджева, зае най-отговорния и важен пост в Общината, а именно този на кмета д-р Коев. Виктория Стамова пък прояви интерес към дейността на заместник- кмета Светла Томова.
Секретарят на общината Тодор Янков, запозна своя заместник Мариян Халачев със структурата на администрацията.
Учениците на СУ „Васил Левски“ се срещнаха и с председателя на Общински съвет- Велинград, инж. Али Мареков, който ги запозна с работата на местния парламент.
Мария Петрова от 10-ти клас се представи достойно като репортер на вестник „Темпо“.
Младите мениджъри изказаха удовлетвореността си от преминалия работен ден. Следващата седмица те ще споделят със своите връстници впечатленията от работата в общинска администрация.
Община Велинград насърчава и подкрепя инициативи свързани с успешната бъдеща реализация на младите хора и превръщането им във финансово грамотни и социално отговорни бизнес лидери
.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *